Passie voor onderzoek en communicatie? En wil je weten hoe wij onze communicatie strategieën optimaliseren voor de grootste adverteerders van Nederland met de nieuwste onderzoeken? Lees dan verder.

Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende stage? MediaCom is op zoek naar een stagiair voor de afdeling Business Science voor een periode van 5 maanden.

Over MediaCom

Bij MediaCom leven wij volgens het principe ‘People First, Better Results’. Door goed te begrijpen hoe consumenten zich bewegen, ons te verdiepen in verschillende categorieën en grip te hebben op effecten van communicatie leveren wij groei voor onze klanten. Dat doen we als team waarbij de ontwikkeling van talent bij MediaCom een zeer belangrijk component is van onze ‘People First’ cultuur.

Op deze wijze is MediaCom als ‘best prepared agency’ klaar voor elke uitdaging!

MediaCom Business Science

Op de Business Science afdeling van MediaCom zijn wij dagelijks bezig met diverse vormen van marketing- en communicatieonderzoek voor onze klanten. Dat varieert van merkpositionering tot reclame-effectonderzoek tot doelgroeponderzoek tot voorspellingen van de campagne impact, op basis van modellen. Met de grote hoeveelheid kennis die we hebben vervullen we bovendien een belangrijke adviesfunctie voor het hele bureau en zijn we een belangrijke partner voor onze strategie afdeling.

De stage

De onderzoeksmethoden, die tijdens een studie aan bod komen, worden op de research afdeling van MediaCom op een toepasbare manier in de praktijk gebracht. Het gaat om een stage waarin je met een groot aantal verschillende projecten te maken krijgt en waarin je een ondersteunende rol hebt bij het analyseren en interpreteren van data en bij het maken van presentaties voor onze klanten. Daarin werk je nauw samen met de mensen van de onderzoeksafdeling, maar ook met mensen die verantwoordelijk zijn voor de mediastrategie en mediaplanning. Je krijgt hierdoor een breed beeld van hoe de communicatiewereld in de praktijk werkt, wat voor soort onderzoeksprojecten er door adverteerders uitgevoerd worden en hoe wij onze klanten adviseren in hun communicatiestrategie en -planning. Naast het meewerken op de afdeling is er ook ruimte om te werken aan een afstudeer- of stageopdracht. MediaCom heeft de beschiking over diverse tools, interessante databases en onderzoeksresultaten, waardoor het altijd mogelijk is om een geschikte en actuele afstudeerdopdracht te bedenken die aansluit bij de studie en bij jouw en onze wensen.

Wat zoeken we?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, zelfstandige, proactieve bachelor of master student die veel affiniteit heeft met het doen van kwantitatief onderzoek. Er wordt van je verwacht dat je bekwaam bent in het werken met Excel en PowerPoint en daarnaast is kennis van SPSS een pré. We zoeken iemand die minimaal 4 dagen per week beschikbaar is.

 • WO opleiding; studierichting communicatiewetenschap, media en cultuur etc.
 • Analytisch sterk
 • Gebruikerskennis van Microsoft Office, vooral vaardig met Excel en PowerPoint
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
 • Communicatief sterk
 • Pro-actief en ondernemend
 • Stressbestendig
 • Passie voor media

Wat wij bieden:

 • Een stagevergoeding van € 450,- bruto per maand (bij een fulltime stage)
 • Startdatum in overleg, bij voorkeur per februari 2022
 • We hebben een schitterend klantportfolio met enkele van de grootste klanten ter wereld
 • Open communicatie en een goede werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn
 • Groot internationaal netwerk (MediaCom, GroupM, WPP)
 • Groot nationaal netwerk
 • We werken met betrokken en enthousiaste collega’s en met de beste business partners, creatieve bureaus en uitgevers in de markt

Solliciteren?
We nodigen je graag uit om te solliciteren. Alleen sollicitaties via de website worden in behandeling genomen.
Klik hier en stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie. Ben jij degene die ons versterkt in het realiseren van onze ambities? Dan maken we graag kennis met je: we bellen je voor een eerste kennismaking en/of nodigen je uit op voor een gesprek per Teams.

 

Vind jij het leuk om met je neus in de data te zitten en slimme analyses en tools te maken? Wil jij alles leren over de media, buitenreclame en de rol die dataverwerking daarin speelt? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou! Kinetic is al jaren een plek waar ambitieuze young professionals zich kunnen ontwikkelen om uiteindelijk door te groeien in een dynamisch mediabedrijf.

De functie
Als Stagiair(e) Data & Tools sta je midden in de organisatie en midden in het Data & Tools Team. Je werkt nauw samen met het team wat verantwoordelijk is voor de Digital Transformation van Kinetic. Als stagiair(e) ben je betrokken bij verschillende processen en projecten binnen het Data & Tools team. Deze processen en projecten bestaan onder andere uit het bouwen van dashboards en tools voor collega’s en klanten, het coördineren van grootschalige onderzoeken en het verwerken en analyseren van de data die hier uit komt.

De organisatie
Kinetic is het grootste wereldwijde mediabureau (onderdeel van WPP) dat begrijpt hoe je moet communiceren met mensen in beweging. Wij analyseren, plannen en kopen alle vormen van reclame in voor de doelgroep buitenshuis. Daarnaast richt Kinetic zich op creativiteit, innovatie en onderzoek binnen Out of Home media.

Profiel
Ben jij ambitieus, heb je affiniteit met data en cijfers en ben je een echte teamplayer? Dan zijn wij op zoek naar jou!
– HBO/WO student: interesse in media, onderzoek en data-analyse is een vereiste
– Goede beheersing van Nederlands en Engels
– Communicatiekracht
– Flexibiliteit
– Kennis van MS Office, met name van Excel
– Ervaring met SQL en PowerBi is een pré

Taken
Je zult het Data & Tools team ondersteunen met de volgende taken en projecten:
– Wekelijkse kwaliteitscontroles van de campagnes: planningen en rapportages maken voor inspecties, analyses maken op de resultaten, het aansturen van inspecteurs
– Logistieke taken en data analyse van een grootschalig onderzoek naar zichtbaarheid van campagnes
– Het up-to-date houden van campagnedata in de centrale database
– Het bouwen van dashboards met overzichten van campagne evaluaties en kwaliteitscontroles

Wij bieden:
Binnen Kinetic krijg je de mogelijkheid om veel te leren en je analytische vaardigheden te verbeteren. Je kan werkervaring opdoen in een dynamische, jonge omgeving en je zult vooral ook veel plezier hebben. Daarnaast bieden wij een vergoeding van €450,- bruto p.m. (fulltime) en is de duur bij voorkeur minimaal 5 maanden.

Solliciteren?
We nodigen je graag uit om te solliciteren. Klik hier en stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie. Ben jij degene die ons versterkt in het realiseren van onze ambities? Dan maken we graag kennis met je: we bellen je voor een eerste kennismaking en/of nodigen je uit op voor een gesprek per Teams.

GroupM is an equal opportunity employer. We view everyone as an individual and we understand that inclusion is more than just diversity – it’s about belonging. We celebrate the fact that everyone is unique and that’s what makes us so good at what we do. We pride ourselves on being a company that embraces difference and truly represents the global clients we work with.

In this role, you have the opportunity to

Philips is a global health tech leader, making life better for billions of people globally through meaningful innovation and solutions. From complex medical devices and connected care systems to personal health and wellness, the work we do is shaping the future of healthcare for all. For recent graduates, we offer a unique two-year program to explore life at Philips while experiencing different areas of our organization. You will fulfill three challenging assignments. After the first, you will be in control of choosing what comes next. Stick to one specialization or branch out in new directions? It is your future and your decision. We will  support you with a personalized learning journey that combines hands-on experience with mentoring from leaders, coaching from peers, and guidance from our Career Center to find your own personal landing spot within Philips — one that best suits you, your career and life goals. Our culture of collaboration brings together diverse teams to support each other, expand our perspectives, and be our best. You will be connected to a community of graduates around the world to share your experience, learn from each other, collaborate and spark ideas.

You are responsible for

We have several assignments (location Best or Drachten ) available, each assignment has a specific focus.

Grooming & Beauty R&D Digital Functions

 • Generating new concepts in the digital solution space in multidisciplinary teams featuring competences in e.g. Artificial intelligence, Augmented Reality, Machine learning etc.
 • Using data driven metrics and qualitative/quantitative information to develop new insights and content
 • Identifying the consumer needs for the various digital propositions pre- and post-launch and translate them into new (digital) functions and requirements to expand our grooming product portfolio towards connected and personalized solutions.​

MR Business Development team

Make a significant impact by improving the Global Magnetic Resonance Imaging (MRI) Business performance. The MR BDM team has been recognized for its focus and innovation within the Performance Management space. With a wealth of experience, matured leading and lagging commercial indicators (like funnel health, orders on hand, order intake and sales), we will further develop and drive our business to continue to innovate. You will have a great possibility to go through a rich and exciting learning experience in an international setting and alongside experienced professionals with ample room to bring in your own ideas and initiative.

 • Co-Creating Performance management systems (incl. persistent tools and processes) for fast & impactful decision making
 • Engaging with Markets & Leadership to facilitate high quality views and direction
 • Support the preparation of recurring performance management reviews (analysis and reporting)
 • Support in problem solving deep dives with more in-depth analysis
 • Develop yourself as a LEAN expert practitioner, leading continuous improvements and driving the implementation
 • Define ways to help our global sales teams, per country with actionable commercial insights

IGT – Systems R&D

 • Define and setup a software efficiency framework
 • Instrument R&D (software) development processes to with digital measurement points to create insights in development performance
 • Data driven analysis of the (software) development processes; suggesting optimization opportunities; preferrably automated  

To succeed in this role, you should have the following skills and experience

 • Recently or almost graduated with a Master’s degree in Data Science; Artificial Intelligence; Machine Learning or equivalent.

 • Max 1 years of work experience straight after your graduation

 • Excellent inter-personal and communication skills, so you can persuade colleagues at all ranks in the organization

 • International experience or an international mindset

 • Self-starter with an entrepreneurial spirit, eager and ambitious

 • Speak and write fluent English

 • Personal desire to improve the status quo and ability to find ways to do so practically

 • Able to bring structure

 • Cultural awareness

 • Ability to think across functional domains

In return, we offer you

 • Launch a career in health technology

 • Join a company making a difference to people’s lives

 • Actively contribute to innovations that matter

 • Work on a diverse international team

 • Gain hands-on experience in multiple areas

 • Develop your capabilities and knowledge

 • Build a solid professional network

Recruitment process

When you are interested to join the Philips Graduate Development Program, please apply online latest 19th September 2021, applications that come in after this deadline can not be taken into account.

 • Upload your CV and/or motivation
 • In week 38/39 you will be informed whether you passed the pre-selection round and if yes you will be invited to perform an online test.
 • In week 41 you will be informed whether you are selected for the next round, the virtual video pitch.
 • In week 44/45 you will be informed whether you belong to the best performers, you will be invited for the final virtual assessment center, which will take place on the 25th and 30th of November (you will be invited for one of these dates). During this event, you will work on several challenging exercises together with similar minded graduates. Of course we will also provide you with more information on the Graduate Development Program and the assignments. This is the final step in the selection process. In the same week, we will inform you with the outcome.
 • Start date will be on the 1st February 2022

Please apply here!

In this role, you have the opportunity to

Philips is a global health tech leader, making life better for billions of people globally through meaningful innovation and solutions. From complex medical devices and connected care systems to personal health and wellness, the work we do is shaping the future of healthcare for all. For recent graduates, we offer a unique two-year program to explore life at Philips while experiencing different areas of our organization. You will fulfill three challenging assignments. After the first, you will be in control of choosing what comes next. Stick to one specialization or branch out in new directions? It is your future and your decision. We will  support you with a personalized learning journey that combines hands-on experience with mentoring from leaders, coaching from peers, and guidance from our Career Center to find your own personal landing spot within Philips — one that best suits you, your career and life goals. Our culture of collaboration brings together diverse teams to support each other, expand our perspectives, and be our best. You will be connected to a community of graduates around the world to share your experience, learn from each other, collaborate and spark ideas.

You are responsible for

We have several assignments (location Amsterdam or Best ) available, each assignment has a specific focus.

Digital Marketing & E-Commerce (direct-2-business)

 • Lead product development with an agile squad in the area of digital marketing or eCommerce
 • Develop business impact cases per requirement by understanding the key customer needs
 • Potential add-on project: Drive an end-2-end project (in a digital startup fashion)

Digital Marketing & E-Commerce (direct-2-consumer)

Lead a project in the Digital Marketing & E-Commerce – Direct to Consumer (D2C) area. In the D2C area we take care of the digital consumer experience all the way from consumer acquisition ad digital activation to consumer care. Our D2C platforms (including applications and Philips.com) offer the most engaging & premium brand experience.

Mother and Child Care – Breastfeeding

 • Lead category deep dive for accessories category (per market including competition) and its role in the Breastfeeding portfolio
 • Drive recommendation actions on the current Philips Avent accessories portfolio optimization
 • Define opportunity areas for new accessories propositions in order to build complete ecosystem of solutions
 • Develop and run monthly analytics dashboard and reporting on accessories category

Mother and Child Care – Global Feeding

 • Launch of new natural baby bottles range in rest of the world markets
 • Portfolio management including performance tracking, optimization and lifecycle management
 • Support on specific projects (e.g. personalized baby bottles bundle, new product development)
 • Competitors’ products and price benchmarking as input for new product developments

Business IGT – Systems
The assignment would be mainly to work with market analytics and insights to develop management reports, analyze and structure the information and data to drive decisions. Our team is focused on business development, so main idea is to support business development with different cases, presentations, reports, etc.

Magnetic Resonance Services & Solutions Delivery Marketing  

 • Lead the planning and end-2-end deployment of a key marketing project that will help realize our MR Services & Solutions Delivery strategic imperatives
 • Create and activate the communication plan and enable engagement of in- and external stakeholders via the Philips and external relevant social media

MRI product Marketing

 • Lead downstream marketing planning and activities per assigned product/ solution
 • Lead internal communication activities
 • Build up internal champions structure and ongoing engagement plan to promote in both internal (Yammer) and external social media channel (Linkedin, etc).
 • Maintain monthly analytics dashboard.

Marketing Transformation

 • Support employee communications and engagement activities of a major company change program.
 • Execute change communication plans and developing content and assets accordingly.
 • Create executive and change communications materials such as leader dialogue guides, presentations, graphics, videos, etc. for specific capabilities/releases – in line with the standard Philips communications guidelines and change management methodology.
 • Support the program and local teams to develop their communications plans in managing change & transition.

Marketing Insights & Analytics
In this role you will be responsible for driving deep understanding of our consumers shoppers and customers. You will use various data sources to extract critical insights that further unlock our business growth in key Markets and Clusters. You will learn how to assimilate large sources of information and pulling out key actions in engaging way through the variety of stakeholders.

Integrated Communications and Events Team
The Integrated Communications and Events team drives world class employee engagement, customer experience & thought leadership to support Philips in becoming and being perceived as a high-performing, responsible health technology leader. Philips is beginning to embrace CommTech, a new discipline for the Communications profession which uses new digital tools, techniques and data to enable personalized engagement with stakeholders. CommTech enables enterprises to understand and engage with the full spectrum of their stakeholders as unique individuals rather than as segments, customize engagement with them based on that knowledge, and motivate their journey to an action or decision through the iterative optimization of content. Within this assignment you support the Public Affairs and Sustainability Communications team, part of the Integrated Communications and Events, in developing and bringing the CommTech strategy to life. This includes designing and implementing advocacy campaigns for Public Affairs audiences (key EU stakeholders, policy makers, representatives from international organizations or NGOs). The character of this job is a mix of strategic and tactical responsibilities, where the Graduate supports with both project activities as well as content creation.

To succeed in this role, you should have the following skills and experience

 • Recently or almost graduated with a Bachelor/Master’s degree in Marketing, Strategic Marketing, Data Analytics, Data Intelligence, Communications, Business Administration, International Relations, European Institutions and Politics, journalism ​or equivalent.

 • Max 1 years of work experience straight after your graduation

 • Excellent inter-personal and communication skills, so you can persuade colleagues at all ranks in the organization

 • International experience or an international mindset

 • Self-starter with an entrepreneurial spirit, eager and ambitious

 • Speak and write fluent English

 • Able to bring structure

 • Story-teller

 • Commercial mindset

 • Cultural awareness

 • Ability to think across functional domains

In return, we offer you

 • Launch a career in health technology

 • Join a company making a difference to people’s lives

 • Actively contribute to innovations that matter

 • Work on a diverse international team

 • Gain hands-on experience in multiple areas

 • Develop your capabilities and knowledge

 • Build a solid professional network

Recruitment process

When you are interested to join the Philips Graduate Development Program, please apply online latest 19th September 2021, applications that come in after this deadline can not be taken into account.

 • Upload your CV and/or motivation
 • In week 38/39 you will be informed whether you passed the pre-selection round and if yes you will be invited to perform an online test.
 • In week 41 you will be informed whether you are selected for the next round, the virtual video pitch.
 • In week 44/45 you will be informed whether you belong to the best performers, you will be invited for the final virtual assessment center, which will take place on the 16th and 18th of November (you will be invited for one of these dates). During this event, you will work on several challenging exercises together with similar minded graduates. Of course we will also provide you with more information on the Graduate Development Program and the assignments. This is the final step in the selection process. In the same week, we will inform you with the outcome.
 • Start date will be on the 1st February 2022

Please Apply here!

Job Title

Internship: Consumer Marketing (Shaving Team)

 

Job Description

Location: Amsterdam – You will mainly work from home and be required to visit the office once or twice per week.
Type: Internship
Length: 6 months (longer is preferred)
Time: 40 hours/week (full time)
Expected Start Date: August / September 2021

In this role, you have the opportunity to

Be part of a team of passionate International Marketing Managers working with Consumer products. You will be working in an International environment and we offer an opportunity to get strong exposure to an innovative and consumer oriented company. Guided by our brand promise of “Innovation and You” and starting from our consumer insights, Philips Health Tech offers rich, new consumer experiences that meet consumers’ desire for relaxation and improving their state of mind.

You are responsible for

The assignment is to support the upstream marketing team (responsible for proposition development from idea generation to product launch) in multiple areas, focused on improving the organization’s ability to deliver value propositions related to the electric shaving domain.

Topic areas include:

 • Support for selected projects in Product Development including analysis on consumer and market data, and coordinating selected areas of the project

 • Competitor Analysis to support key innovation projects for electric shaving   products

 • Supports work on Product Launch Plans (trade presentations, launch activation activities, online activity)

 • Analysis of Online portfolio and suggest counteractions together with the Market intelligence team

 • Support in the creation and follow up of value added promotions

 • Promotion effectiveness tracking

 • Online effectiveness and Content Management; Improving creation of and setup for online content, analyzing how and where we can improve

You are a part of

A dedicated Marketing Team in the category of Male Grooming within Philips Health Tech, which consists of electric shaving appliances. Philips is a global leader in this category. The upstream marketing team (CMM) is responsible for full proposition development, starting with consumer insight generation, all the way to product development, market launch and life cycle management. In a very dynamic market with a multitude of projects, the team needs support to enable it to focus on the value creation aspect of the role. In order to facilitate this, support is needed to gain efficiencies in several areas of the key responsibilities of the CMM team.

To succeed in this role, you should have the following skills and experience

 • Currently studying towards your Bachelor or Master in Marketing, Business Administration, Business Management, Business Economics;

 • English fluently (verbal & written)

 • Strong analytical skills

 • Passion for Marketing

 • Advanced Excel

 • Proactive and solution oriented

 • Good communication skills: ability to inspire people and convey the message in a convincing manner

 • Solid interpersonal skills: ability to work with people of different seniority and   backgrounds.

 • Able to work in a complex international matrix organization. Hands-on mentality, good in managing projects.

Important:

Please note that in order to be considered for an internship, it should be compulsory (for students outside EU/EER) by your education and you need to be registered as a student during the entire internship period. Formal documentation of which may be requested at any time.

Please note that the contents of our regular internship assignments are not suitable for professionals (and/or MBA students) with professional work experience.

To apply for this role, click here.

Job Title

Internship Costumer Experience Management

 

Job Description

Location: Amsterdam
Type: Internship. Not suitable for Thesis
Length: 6 months
Time: 40 hours/week
Expected Start Date: September 2021

In this role, you have the opportunity to

Become part of a very exciting and strategically important journey to put Customer Experience front and center. In todays world people have much higher demands on where and what they invest their money in. Come join our great team!

You are responsible for

 • Participate in projects that are part of the overall Customer Experience goals

 • Support with providing project status updates and project status tracking

 • Preparing and supporting with network calls/webcasts/company wide events

 • Doing analysis and conducting interviews for the Customer Experience Maturity Scans to measure maturity of the organization

You are a part of

The Customer Experience Core team, where all large worldwide activities are being designed, set-up and managed. We are currently a small but growing team. You will be working at our head office in Amsterdam if the current COVID19 situation allows us.

To succeed in this role, you should have the following skills and experience

 • Studying towards your Master’s degree in area of : Business Administration, Business Management, Economics with interest in (Consumer) Marketing

 • Good knowledge of English language both verbally and written

 • Analytical thinker, ability to swap between the bigger picture and the details

 • Self-starter: not afraid to look for information and reach out to colleagues on all levels

 • Structured and organized, able to organize, compile and prepare documentation

 • Good knowledge of Microsoft Office: advanced skills in Excel

 • Ideally some knowledge / experience with change management

In return, we offer you

Learn from the experts and build a good understanding of transformation/change management for large-scale global programs (affecting > 15.000 people worldwide). A skill/experience that will be beneficial for many future roles and situations.

Important:
Please note that in order to be considered for an internship, you need to be registered as a student during the entire internship period. Formal documentation of which may be requested at any time. Students from outside the EU need to fill in an NUFFIC agreement, which needs to be signed by the student and the university. Please note that the contents of our regular internship assignments are not suitable for professionals (and/or MBA students) with professional work experience.

Why should you join Philips?

Working at Philips is more than a job. It’s a calling to create a healthier society through meaningful work, focused on improving 3 billion lives a year by delivering innovative solutions across the health continuum. Our people experience a variety of unexpected moments when their lives and careers come together in meaningful ways. Learn more by watching this video.

To find out more about what it’s like working for Philips at a personal level, visit the Working at Philips page on our career website, where you can read stories from our employee blog. Once there,you can also learn about our recruitment process, or find answers to some of the frequently asked questions.

To apply for this role, please click here.