Description

Betaalde Shopper & Customer marketing stage bij sterke merken NIVEA, Hansaplast & Eucerin: Wil je stage lopen bij een wereldwijd bekend merk? Wij zijn op zoek naar toptalenten voor ons Shopper & Customer Marketing team in Amsterdam voor een betaalde stageplaats van zes maanden vanaf januari / februari 2019.

Beiersdorf is een wereldwijd bekende onderneming met huidverzorgingsmerken, waarvan de bekendste NIVEA is. We hebben een uitdagende stageplaats binnen ons Shopper & Customer Marketing team beschikbaar, waar je kunt leren hoe het is om voor één van de meest geliefde merken ter wereld te werken. Waar marketing zich bezighoudt met het bereiken van de consument, richt S&CM zich volledig op de shopper. Hoe kan je als merk de shopper bereiken op het moment waar de aankoop wordt gedaan, namelijk, in de winkels? Hierdoor schakel je binnen het bedrijf met zowel marketing als met sales. Ons stageprogramma is niet alleen een kans om waardevolle ervaring op te doen, maar is ook een pipeline voor toekomstige carrièremogelijkheden. Het kan een opstap betekenen voor een startersfunctie bij ons bedrijf. Als je een toptalent bent, zou deze stage de start van je carrière kunnen zijn. Als je een passie voor Shopper & Customer Marketing hebt, zien wij je sollicitatie met belangstelling tegemoet.

 

Verantwoordelijkheden

Succesvolle kandidaten zullen gaan werken met ons Shopper Marketing team om het uitvoeren van onze Point-of-Sales merkstrategie bij onze grootste klanten te ondersteunen. Je wordt o.a. verantwoordelijk voor projecten, meetings en operationele taken, waar ons Shopper Marketing team dagelijks mee te maken heeft, o.a:

 • Je denkt en schrijft mee aan een shopper marketing plan van nieuwe producten.
 • Het aansturen van design bureaus.
 • Je werkt mee aan het lanceren van nieuwe producten.
 • Je krijgt je eigen projecten waarbij er aanspraak gemaakt wordt op je analytische en strategisch vermogen.
 • Door middel van analyses ontwikkel jij de juiste shopper marketing strategie en ben je verantwoordelijk voor de creatie van display, advertenties en andere materialen die je op de    winkelvloer aantreft.
 • Je leert hoe je merkwaarden omzet naar een promotie activatie bij retailers.

Wij zijn ervan overtuigd, dat wij je een uitgebreide leerzame ervaring kunnen bieden.

 

Aanmelden

Heb je vragen over deze vacature, neem contact op met Marije de Kort, Jr. HR Business Partner, marije.dekort@beiersdorf.com . Heb je interesse in deze stage, dan kun je je aanmelden via deze site door jouw CV en motivatie te uploaden!

Description

Wat is de functie?

MediaCom is voor haar content label MediaCom Beyond Advertising (MBA) op zoek naar een Social Media Executive. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het managen van de conversaties op verschillende social pagina’s van klanten van MediaCom. Hiernaast voorzie je diverse klanten van social advertising advies en verzorg je de planning van deze social media campagnes.

MBA adviseert en begeleidt de klanten van MediaCom in de wereld van Social Media. Zo verzorgt MediaCom social advertising voor klanten als IKEA, H&M, Fox Sports, Specsavers, Shell en Subway. Verder werkt MBA ook op content projecten voor merken als Specsavers, Nikon, PlayStation, Subway, National Geographic Channel en Whiskas.

Wij geloven in de kracht van social media, de plek voor een dialoog tussen merk en consument.

 

Wat ga je doen?

In deze functie leidt MBA je op tot een echte social mediaspecialist. Het is een uitdagende functie waarin de werkzaamheden zijn onder te verdelen in twee kerntaken:

 1. Community management

In je dagelijks werk ben je verantwoordelijk voor het community management van verschillende social mediakanalen van A-merken in Nederland. Jij bepaalt de toon op de tijdlijn, blust een brandje waar nodig en geeft de klant het gevoel dat er een luisterend oor is die altijd gepast reageert. Woorden zijn jouw instrument, daarmee geef je mensen een positief gevoel. Samen met het creatieve team ligt de mogelijkheid open om naast comments ook middels content (foto, video) te reageren op comments. Verder koppel je jouw bevindingen en de mening van de community terug aan het team zodat ze bij de creatie van nieuwe content hierop kunnen inspelen. Je verzorgt community management op Facebook, Twitter en Instagram maar denkt ook mee met innovaties en groei op andere kanalen.

 1. Social Advertising

In je dagelijkse werk ben je verantwoordelijk voor planning, optimalisatie en rapportages van paid social accounts. Samen met het team, geef je advies over de te volgens social advertising aanpak, waarbij je continue zoekt naar nieuwe mogelijkheden. Je verzorgt media-inkoop van kanalen als Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Snapchat en hebt daarbij nauw contact met deze partijen

Binnen de rol heb je contact met klanten en zorg je ervoor dat alle communicatie en rapportage vlekkeloos verloopt. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied volg je trainingen van bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn. Binnen het MBA-team werk je nauw samen met creatieven om de beste content voor de klant te adviseren en de content managers om je advies voor klanten door te nemen.

 

Wie zoeken we?

Alles start met een passie voor social media. Je gebruikt de kanalen, je kent de trends, je spreekt de taal. Je snapt dat content en advertising naadloos moeten samenwerken. Met veel enthousiasme ben je voor de klant dè vraagbaak voor alles wat online speelt rondom hun merk. Taalbeheersing is essentieel. Taal is jouw instrument en is dus foutloos en creatief.

 • Community managementervaring bij een digitaal en/of mediabureau is een plus.
 • Ervaring of affiniteit met social advertising platformen is een pre.
 • Je hebt oog voor creatieve content; in woord en beeld
 • Je hebt ervaring met business manager tools (ervaring met Coosto is een +)
 • Je bent een teamspeler
 • Je werkt zelfstandig, pro-actief en probleemoplossend
 • Je schrijft foutloos Nederlands en Engels
 • Je bent precies en werkt accuraat
 • Je werkt graag voor A-merken met ambitieuze doelen en complexe marketingplannen
 • Je bent flexibel, hands-on en schrikt niet van deadlines

 

Verantwoordelijkheden:

 • Je monitort de online conversaties bij de geplaatsen berichten en/of vragen in de inbox. Hij/zij neemt actief deel aan de conversaties met de juiste reacties.
 • Je beheert de social advertising voor een gedeelte van het klantenportfolio van MediaCom.
 • Je ontwikkelt, onderhoudt en optimaliseert de social kanalen van de klanten van MediaCom.
 • Je weet het sentiment en relevante inzichten over kennis, houding en gedrag vanuit de community helder en toegankelijk aan de klant te presenteren.
 • Je werkt samen met het MBA-team aan geïntegreerde planvorming, zodat content- en distributiestrategie één geheel vormen.
 • Je bent altijd op de hoogte van de belangrijke trends en laatste ontwikkelingen in social media in het algemeen en social content in het bijzonder.

Wij bieden

 • Goede arbeidsvoorwaarden & ontwikkelmogelijkheden;
 • Een klantportfolio met A-merken waar je blij van wordt en waarvan sommigen tot de grootste adverteerders wereldwijd behoren;
 • Een startup mentaliteit binnen MBA, waarin er veel vrijheid is voor ontwikkeling en groei
 • Open communicatie en een goede werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn;
 • Onderdeel van een groot internationaal netwerk (MediaCom, GroupM, WPP);
 • We werken met betrokken en enthousiaste collega’s en met de beste business partners, creatieve bureaus en exploitanten in de markt.

 

Interesse?

We nodigen je graag uit om te solliciteren. Klik hier en stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie. Ben jij degene die ons versterkt in het realiseren van onze ambities? Dan maken we graag kennis met je: we bellen je voor een eerste kennismaking en/of nodigen je uit op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

Description

Je bent net of bijna afgestudeerd aan de universiteit en helemaal klaar voor de praktijk. GroupM is op zoek naar iemand met passie voor digitale media die zich snel kan en wil ontwikkelen. Iemand die de beste wil worden in het vak.

Over GroupM

GroupM is wereldwijd de nummer één investeringsgroep op het gebied van media. We vinden en creëren altijd het juiste publiek voor onze klanten, dat we zo effectief en efficiënt mogelijk verbinden aan het merk. Bovendien hebben we alle middelen in huis om de gewenste marketinguitkomsten te behalen. Om dit te realiseren werkt GroupM samen met de mediabureaus Wavemaker, Mindshare en MediaCom. Tot onze klanten behoren Netflix, Vodafone, Unilever, Volvo en FrieslandCampina.

Dankzij de ruimte en de verantwoordelijkheid die je al vanaf de eerste dag bij ons krijgt is GroupM al jarenlang een plek waar ambitieuze starters kunnen laten zien waar ze toe in staat zijn.

 


Wat houdt het werk in?

Als Digital Campaign Executive ben je verantwoordelijk voor de volledige procesgang van online social-, native-, banner- en videocampagnes; van opzet, optimalisatie tot eindevaluatie. Ook vertaal je jouw kennis over producten en systemen naar concrete campagnestrategieën. In samenwerking met jouw collega’s zorg jij voor een optimaal verloop van de campagnes en ben je verantwoordelijk voor het opstellen van rapportages.

 


Wat verwachten wij van jou?

Vanaf dag één draai je mee in het business team. Je vraagt jouw collega’s de oren van de kop en komt tijdens potjes tafeltennis tot innovatieve, slimme ideeën. Je laat je brein de vrije loop en hebt er geen problemen mee om de handen uit de mouwen te steken. Je bent iemand die het verschil wil maken.

 


Hoe ziet het team eruit?

Je gaat aan de slag in een team vol digitaal specialisten. Van uitvoerend tot strategisch. Het team bestaat uit professionals waarin iedereen nauw met elkaar samenwerkt, met als uiteindelijk doel: een optimale dienstverlening naar de klant toe.

 


Wat bieden wij jou?

Wij bieden een perfecte start van jouw loopbaan in de digitale wereld. Een mooie uitdaging met goede doorgroeimogelijkheden. Er wordt veel aandacht besteed aan training waardoor jij je optimaal kan ontwikkelen als professional. Aan de functie zijn een mooi salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden verbonden.

In anderhalf jaar leer je alles op het gebied van programmatic advertising (Xaxis), performance marketing (Light Reaction) en native advertising (Plista). Na anderhalf jaar is het mogelijk om vanuit de Campaign Executive rol naar Optimizer door te groeien en van daaruit naar de rol van Specialist.

 


Wat zijn de vereisten
?

·         (Bijna/net) WO master afgerond richting (digitale) communicatie/marketing

·         Maximaal 1 tot 2 jaar werkervaring

·         Passie voor de digitale wereld en de technologie erachter

·         Kennis over data (vergaring, opslag en verwerking)

·         Kennis van HTML is een pré

 

 

Dit klinkt als mijn baan!
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Martine Zijlstra (Team lead),  via het mobiele nummer 06 8186 0174.

We nodigen je graag uit om te solliciteren. Klik hier en stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie. Ben jij degene die ons versterkt in het realiseren van onze ambities? Dan maken we graag kennis met je: we bellen je voor een eerste kennismaking en/of nodigen je uit op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

Description

Online influencers (populaire bloggers/vloggers en social media sterren) staan dichtbij de consument. Het zijn personen die enerzijds inspireren en waar je je tegelijkertijd goed mee kunt identificeren.

Door het inzetten van de juiste influencers voor een campagne kun je een heel specifieke doelgroep op authentieke wijze bereiken. Bij Wavemaker doen we dit door samen met influencers unieke content te creëren. Geen content waar je zomaar overheen scrollt of weg klikt. Nee, content die je als consument graag wilt zien. Content die opvalt en je bijblijft.

 

Wat ga je doen?

Als stagiair Influencer Marketing speel je samen met de Influencer Marketing managers een belangrijke rol in de creatie en de uitvoering van de influencer campagnes van A-Z. Dit houdt in dat je nauw betrokken bent bij projecten, creatieve brainstorms, videoshoots en het evalueren en analyseren van resultaten, zodat we ons als team kunnen blijven ontwikkelen.

Wie ben jij?

 • Enthousiast, leergierig en organisatorisch sterk met oog voor detail;
 • Sterk in het werken in teams en individueel;
 • Je vindt creatieve processen leuk en bent niet bang jouw bijdrage te leveren;
 • Je hebt interesse in de markt en bent geen onbekende op kanalen als Instagram, YouTube, Snapchat en Facebook;
 • Je hebt basiskennis van online influencers (EnzoKnol, StukTV en Monica Geuze zijn voor jou geen onbekenden);
 • Je volgt een HBO/WO opleiding communicatie, marketing, media of een vergelijkbare richting.

 

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende stageplek voor minimaal 4 maanden, start datum in onderling overleg;
 • Persoonlijke begeleiding en ruimte om jezelf verder te ontwikkelen
 • Fantastische merken om voor te werken (Etos, Albert Heijn, NIVEA, ANWB, Grolsch);
 • Werken in een informele sfeer met bijna 100 leuke collega’s in Amsterdam;
 • Werken in een internationale organisatie met collega’s van verschillende disciplines;
 • Goede stagevergoeding (€450 euro bruto bij full-time stage).

 

Interesse?

We nodigen je graag uit om te solliciteren. Klik hier en stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie. Ben jij degene die ons versterkt in het realiseren van onze ambities? Dan maken we graag kennis met je: we bellen je voor een eerste kennismaking en/of nodigen je uit op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

Description

Ben jij op zoek naar een baan in de media/marketing en ben je sterk cijfermatig?
En heb je een hele lijst aan bekende merken waar je voor zou willen werken? Dan komt dat goed uit!

Bij WAVEMAKER zijn wij namelijk op zoek naar een Media Executive.
WAVEMAKER is hét mediabureau dat media, content en technologie samenbrengt in geïntegreerde media-, marketing- en content strategieën. Gevestigd in Amsterdam Zuid adviseren wij al jarenlang onze klanten zoals Friesland Campina, Vodafone, Weleda, Albert Heijn en Ikea in het plannen en optimaliseren van hun mediacampagnes.

Wat doet een Media Executive?

 • Als Media Executive ben jij verantwoordelijk voor de inkoop van AVM (alle vormen van video), display en social media;
 • Je leert alle media basics tot in de puntjes beheersen;
 • Maakt media analyses en verkrijgt hiermee inzicht tot de markt en je doelgroep;
 • Houdt de campagnes op een dagelijkse basis nauwkeurig bij en optimaliseert deze waar nodig;
 • Hebt contact met de klant met betrekking tot je eigen geplande campagnes;
 • Maakt een sterke persoonlijke groei door aan de hand van de aangeboden interne trainingen gericht op zowel persoonlijke ontwikkeling als ontwikkelingen in het medialandschap;
 • Onderhoud je werkrelaties met exploitanten.

 

Wie jij bent

 • WO master bijna/net afgerond;
 • Passie en interesse in de media wereld en met marketing en communicatie;
 • Ambitie en hard willen werken;
 • Cijfermatig sterk en analytisch;
 • Vernieuwende ideeën;
 • Het verschil willen maken.
 • Proactief en collegiaal;
 • Sterke Excel skills;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en de Engelse taal.

 

Wat wij jou bieden

 • De start van jouw loopbaan bij een dynamisch media-adviesbureau;
 • Een werkplek met leuke collega’s bij een heel mooi bedrijf;
 • Een goed salaris en mooie doorgroeimogelijkheden.

 

Dit klinkt als mijn droombaan!

Zie jij dit ook als DE start van je carrière in de media?

We nodigen je graag uit om te solliciteren. Klik op de button ‘apply’ onderaan deze vacature en stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie. Ben jij degene die ons versterkt in het realiseren van onze ambities? Dan maken we graag kennis met je: we bellen je voor een eerste kennismaking en/of nodigen je uit op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

Description

Wat doe je echt?

De AV Buyer is verantwoordelijk voor de inkoop, optimalisatie en evaluatie van TV, radio & online video zendtijd voor campagnes van onze klanten. De AV Buyer biedt tevens ondersteuning aan de AV Buying Manger /AV Planner en Investment Director op diverse buyersactiviteiten.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Inkopen en optimalisatie van radio/tv- & online video-campagnes
 • Optimale performances van campagnes bewaken
 • Implementaties & bewaking van aanbevelingen vanuit planning integreren
  (audits/ savings/ trackings/ kwaliteit vs kwantiteit)
 • Evalueren van radio/tv & online video-campagnes incl. begeleidend schrijven t.b.v. planning. Zorgdragen voor tijdige aanlevering intern of extern
 • Procedures & routings waarborgen/meedenken in het efficiency proces MediaCom & op klantniveau
 • Opzetten en bijwerken van mediaschema’s, campagneoverzichten en administratieve afwerkingen als media bestedingen en andere campagne relevante informaties
 • Bijhouden & actief delen van vak gerelateerde informatie (intern gebruik) als
  rapportages (kijkcijfers/marktaandelen), nieuwe inkoopvormen, nieuwe programma’s & nieuwe kanalen
 • Bijdragen leveren bij het maken van (deel)plannen, advies leveren vanuit buying specialisme aan de AV Buying Manger /AV Planner
 • Ondersteuning bieden aan AV Buying Manager m.b.t. process/finance afdelingen (GroupM of intern) en aan AV Buying Assistant m. b. t. administratieve taken
 • Opbouwen & onderhouden van contacten met exploitanten (vaste contactpersonen)
 • Optimale kennis van inkoop, optimalisatie & concurrentie systemen
 • Specifieke brede kennis over marktontwikkelingen op buyingniveau

 

Wie zijn wij?

GroupM
GroupM is wereldwijd de nummer één investeringsgroep op het gebied van media. We vinden en creëren altijd het juiste publiek voor onze klanten, dat we zo effectief en efficiënt mogelijk verbinden aan het merk. Bovendien hebben we alle middelen in huis om de gewenste marketinguitkomsten te behalen. Om dit te realiseren werkt GroupM samen met de mediabureaus Wavemaker, Mindshare en MediaCom. Tot onze klanten behoren Netflix, Vodafone, Unilever, Volvo en FrieslandCampina.

 

MediaCom
MediaCom verzorgt de marketingcommunicatiestrategie, -planning, -inkoop en – onderzoeken voor zeer uiteenlopende adverteerders, waaronder PON, Danone, GSK, UPI, Sony, AKZO Nobel en H&M. MediaCom bestaat uit circa 85 collega’s en is onderdeel van de grootste groep van communicatie adviesbureaus ter wereld, WPP en is een van de grootste én snelst groeiende bureaus van Nederland.

Bij MediaCom geloven wij dat alle communicatie met elkaar verbonden is, systeemdenken noemen we dat. Wij streven naar het optimaliseren van het gehele communicatiesysteem van een merk, niet de afzonderlijke componenten.

Wij vragen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur opleiding in communicatie, commerciële economie. Interesse in media en communicatie is een vereiste
 • Relevante werkervaring op het gebied van AV buying is een pre
 • Ervaren in het gebruik van inkoop- en optimalisatietools is een pre (MBS/ Adware tools als MMW en TVProbe)
 • Kennis van de Engelse taal in woord en geschrift
 • Ervaren in het gebruik van MS Office (vooral Excel)

 

Compententies

 • Accuraat
 • Administratief sterk
 • Pro-actief & ondernemend
 • Teamplayer
 • Flexibel
 • Timemanagement
 • Servicegericht
 • Stressbestendig
 • Enthousiast
 • Resultaatgericht
 • Cijfermatig inzicht
 • Leergierig
 • Goede mondelinge & schriftelijke vaardigheden

 

Wij bieden

 • Een schitterend klantportfolio met enkele van de grootste klanten ter wereld;
 • Open communicatie en een goede werksfeer;
 • Groot internationaal netwerk (MediaCom, GroupM, WPP);
 • We werken met betrokken en enthousiaste collega’s en met de beste onderzoeksbureaus, business partners, creatieve bureaus en uitgevers in de markt;
 • Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een mooi kantoor in Amsterdam Zuid.

 

Interesse?

We nodigen je graag uit om te solliciteren. Klik hier en stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie. Ben jij degene die ons versterkt in het realiseren van onze ambities? Dan maken we graag kennis met je: we bellen je voor een eerste kennismaking en/of nodigen je uit op ons hoofdkantoor in Amsterdam.