*FOR DUTCH-SPEAKING ONLY*

Beschrijving van het Bedrijf

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS kan óók jij impact hebben, net als al onze ruim 16.000 gepassioneerde werknemers die actief zijn in meer dan 100 landen. Wij zijn er trots op dat we samen met hen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. De impact die onze werknemers hebben op de organisatie, de merken en zichzelf, draagt bij aan onze wereldwijde belofte: “A coffee for every cup”. Kortom: Wat jij bij ons doet heeft impact.

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional, met het hoofdkantoor in Utrecht, is expert op het gebied van koffie en thee in de buitenshuismarkt en levert een full service concept aan: van apparatuur en ingrediënten tot accessoires, dienstverlening en financiering.

Duurzaamheid en circulaire economie zijn zeer relevante topics in onze huidige maatschappij, waar we te maken hebben met klimaatveranderingen, het verlies van biodiversiteit en het opraken van grondstoffen. Vanuit de vraag naar duurzame oplossingen en wetgeving enerzijds en de duurzame rol die JDE Professional wil spelen in de maatschappij anderzijds, zijn wij ter ondersteuning van de Corporate Social Responsibility afdeling op zoek naar een enthousiaste stagiair. De Corporate Social Responsibility afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de duurzaamheidsvisie en strategie binnen JDE Professional, het integreren van deze strategie in alle organisatieonderdelen en de uitvoering daarvan binnen de organisatieonderdelen. Corporate Social Responsibility werkt volgens een business gedreven aanpak en is een onderdeel van de Marketingafdeling. Je komt binnen een hoog dynamisch team te werken.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een stagiair met een drive en ideeën om het Corporate Social Responsibility team te versterken. Het team heeft onlangs een nieuwe strategie gelanceerd en uitgerold in alle JDE Professional markten wereldwijd. De volgende fase is het uitwerken van communicatiematerialen, trainingen, invulling geven aan strategische samenwerkingsverbanden en projecten te starten om concrete invulling aan onze ambities te geven. Alles vanuit een gefocust marktperspectief met als doel onze maatschappelijke impact te vergoten en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. De stage heeft eventueel de mogelijkheid voor het zelfstandig uitbreiden van één van de opdrachten tot een afstudeeronderzoek.

Wat je gaat doen

 • Meewerken aan lopende projecten zoals het opzetten van recycling programma’s, emissievrije logistiek, social impact programma en interne training;
 • Nauwe samenwerking met het salesteam;
 • Afstemmen van projecten en klantvragen;
 • Ontwikkelen van POS/Communicatiematerialen;
 • Briefings maken voor creatieve bureaus;
 • Samenwerken met creatieve bureaus om projecten uit te werken;
 • Het ondersteunen van de Manager Corporate Responsibility.

Functie-eisen

 • WO-/HBO-opleiding, bij voorkeur richting Bedrijfskunde, Marketing en/of Sustainable studies;
 • Passie en kennis van duurzaam ondernemen en affiniteit met de FMCG markt en trends;
 • Je bent ambitieus, enthousiast en maakt makkelijk verbinding met anderen;
 • Je bent ondernemend, klantgericht en denkt in creatieve oplossingen om aan je resultaat te komen;
 • Goede beheersing van MS Office, met name Excel en PowerPoint;
 • Vloeiend Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Extra informatie

Als je bij ons werkt, maak je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt.

Voor deze stage geldt een standaard JACOBS DOUWE EGBERTS vergoeding voor stagiairs/afstudeerders. In overleg zullen we de startdatum en duur bepalen. Onze voorkeur gaat uit naar een periode van circa 6 maanden vanaf 2 september 2019. Om in aanmerking te komen voor deze stage moet je gedurende de volledige stage ingeschreven staan bij een HBO- of WO-instelling. Een online capaciteitentest maakt deel uit van de selectieprocedure.

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Bas Stok, Manager Corporate Responsibility bereikbaar op +31 6 1343 7968. Ben je geïnteresseerd in deze stage, dan kun je online reageren.