Job description

Voor verschillende marketing- en sales afedelingen zijn wij op zoek naar stagiairs die kunnen starten in januari of februari 2019. Je komt te werken voor bekende merken zoals Mona, Optimel, Chocomel, Campina, Valess of Milner. Samen met je team werk je aan verschillende campagnes en andere marketing- of sales gerelateerde activiteiten om het product het beste te laten aansluiten bij de doelgroep.

 

Het Next Intern Event is de ultieme kans om kennis te maken met de organisatie, cultuur en werkomgeving van FrieslandCampina. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om te laten zien wie jij bent en waarom wij jou moeten aannemen als nieuwe stagiair(e). De selectie dag bestaat onder andere uit speeddates met managers, een introductie pitch en een groepsdiscussie. Ook krijg je de mogelijkheid om ervaring uit te wisselen met huidige stagiairs. Aan de hand van deze dag worden de aantal beschikbare stage plekken vervuld met stagiairs van wie wij denken dat zij een goede match zijn met het team én de organisatie.

 

Op het hoofdkantoor in Amersfoort, zijn er stages beschikbaar in de volgende richtingen:

 

Brand Management – Je ondersteunt de brand managers van jouw merk en houd je o.a. bezig met verpakking ontwikkelingen, promotie activiteiten opzetten en markt- en competitieanalyses maken.

Shopper Marketing – Als Shopper Marketing stagiair ben je onderdeel van het team dat verantwoordelijk is voor een bepaalde product categorie. Je leeft je in, in het shop gedrag van onze consumenten.
Trade Marketing – Als Channel Marketing stagiair ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het maken van prijs- en markt analyses, salespromoties en het inzetten van media voor een bepaald kanaal. Met als doel het succes van onze bekende merken te vergroten. Deze stages zijn voornamelijk business to business georiënteerd.
Digital Marketing – Als Digital Marketing stagiair kan je bijvoorbeeld komen te werken voor onze digital platform manager of onze community manager en houd je je bezig met zaken als het verbeteren van de digitale analytics en ons digitale platform. Daarnaast leer je hoe je sociale content creëert die aansluit bij de doelgroep van onze merken. Binnen het E-commerce team zul je verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van content van onze producten op online supermarkten zoals ah.nl en jumbo.com, klantcontacten onderhouden om merk activaties af te stemmen en je verdiepen in de wereld van data analyse om tot interessante inzichten te komen waarmee we onze online sales kunnen optimaliseren
Insights – Deze stage combineert marketing en onderzoek en vraagt je om mee te denken over complexe marketing vraagstukken. Je denkt proactief mee over de strategie van een merk of ontwikkeling van producten en diensten. Belangrijk bij deze stage is dat je je kunt inleven in de consument en het gedrag van de consument kunt analyseren, om hiermee het succes van onze merken te vergroten.
International Marketing – Als stagiair in het International Marketing team zul je je focussen op internationale groeimarkten. Doordat wij niet gevestigd zijn in deze groeimarkten werk je voornamelijk samen met lokale distributeurs om op deze manier de marketingstrategie op te zetten en de sales te optimaliseren.

 

 

Functie eisen:

  • Je bent minimaal derdejaars HBO of WO student (bachelor/master);
  • Tijdens je stage dien je ingeschreven te staan bij een onderwijsinstelling;
  • Je hebt sterke affiniteit met marketing of sales;
  • Je bent flexibel, enthousiast, proactief, hands-on en communicatief vaardig.
  • Goede beheersing van zowel de Engelse als Nederlandse taal (ability to speak dutch is required)
  • Vanaf januari of februari 2019 voor minimaal 4 dagen per week beschikbaar voor een periode van 5 of 6 maanden;
  • Het is mogelijk om sommige stages te combineren met een afstudeeronderzoek, echter is 4 dagen meewerken een vereiste;
  • Beschikbaar op 30 november tussen 9:00 en 13:00 uur voor de selectie dag;

Interesse? Solliciteer uiterlijk 26 november 2018 via de website. Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven, maar geef wel duidelijk aan

1) wanneer je zou kunnen starten;

2) welke drie richtingen je voorkeur hebben;

3) of je een afstudeeronderzoek moet doen tijdens je stage.

 

Wat bieden wij jou?

Een stage bij FrieslandCampina brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee en is meer dan een meewerkstage. Vanaf dag één ben jij onderdeel van het team en draai je volledig mee binnen de afdeling. De organisatie geeft veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en vindt het belangrijk dat jij blijft groeien. Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding.

 

Als je vragen hebt over het evenement of een van de specifieke functies kan je contact opnemen met Campus Recruitment via interns@frieslandcampina.com